Wikia


Crystal package settings
Werk in uitvoering: Aan deze pagina wordt momenteel druk gewerkt of zal druk gewerkt worden
This page is currently under construction
Info

AlgemeenEdit

Aanvankelijk was het de bedoeling om in Maple Hills een nieuwe hypermoderne indoor wielerbaan te bouwen. De voorbereidingen hiervoor waren al ver gevorderd. Er was zelfs al begonnen aan het bouwklaar maken van de grond. Later werd beslist die in Victoria te bouwen, ook dit ging niet door. Eindelijk zijn ze definitief zeker over de bouwplaats, het wordt Olympia.

De BaanEdit

De baanlengte in het Velodrome zal 250 meter worden wat de officiële Olympische lengte is.

CapaciteitEdit

Op de tribunes rond de baan is plek voor ongeveer 4.500 toeschouwers. Ook het middenterrein zal voor deel beschikbaar zijn voor de bezoekers. Hier kunnen ongeveer 750 toeschouwers staan. Op het middenterrein zullen het staanplaatsen worden en op de tribunes zullen zitplaatsen gecreeërd worden.

ParkingEdit

Rond het stadion zullen 4 parkeersectoren aangelegd worden waarop 500 auto's kunnen parkeren en zal er vlak naast het stadion een parkeertoren komen waar 1.500 auto's geparkeerd kunnen worden. Ook wordt er een busplatform gebouwd voor eventuele georganiseerde reizen.

KleedkamersEdit

Onder de baan zullen in totaal 5 kleedkamers gebouwd worden inclusief toiletten en douches, er zullen 2 EHBO- en massagekamers worden gebouwd waar deelnemers zich voor en na de wedstrijden kunnen laten masseren.

Op het middenterrein bestaat de mogelijk tot het plaatsen van mobiele kleedhokjes. Tevens zal er voor de deelnemers een EHBO-post op het middenterrein staan voor de behandeling van kleine wondjes ten gevolg van bijvoorbeeld valpartijen.

OverigEdit

Enkele overige dingen in het stadion:

  • Geluidsinstallatie waarmee de speaker door het hele stadion goed te horen zal zijn
  • In beide bochten zullen electronische scoreborden worden geplaatst waarop oa tussenstanden, eindstanden en het programma, op te vinden zal zijn
  • Buiten het stadion zullen verkooppunten komen te staan voor oa merchendising, programmaboekjes
  • Op het middenterrein een podium voor de huldigingen

FinancieringEdit

De bouw van de baan en alle faciliteiten daaromheen zal worden gefinancierd door Libertaanse Wielerbond.

De organisatie en financiering van de te organiseren evenementen in en rond de baan ligt in handen van We like it!. Dit zal vaak in samenwerking gaan met MenM Sports en met baaneigenaar Naamloos

EvenementenEdit

jaarlijks evenement dat wordt gehouden in het laatste weekend voor de kerst
eerste editie van het NK op de baan is van donderdag 18 december 2008 t/m zondag 21 december 2008

KaartverkoopEdit

De verwachting is dat begin februari 2008 wordt gestart met de voorverkoop van het NK op de baan. Meer info hierover volgt spoedig

Naam wielerbaanEdit

De huidige naam van de wielerbaan is Velodrome Libertas, maar het bestuur van het complex is nog op zoek naar een naam dat beter past bij dit complex. (Ideeën hiervoor kan je zetten in overleg).

Crystal package settings
Werk in uitvoering: Aan deze pagina wordt momenteel druk gewerkt of zal druk gewerkt worden
This page is currently under construction
Info