Wikia


Vlag van Newport.png
Bloem van Yorkshire.png

"Bloem van Yorkshire"

De Vlag van Newport is Newports officiële vlag in gebruik sinds 4 mei 2009. Eerder werd de vlag gebruikt tussen 1509, de stichting van het dorp door Engelse kolonisten, en 1616, toen Newport na een akkoord werd geannexeerd door Libertas. De auteur is onbekend. Volgens sommigen was het generaal Andrews die de vlag heeft ontworpen. De vlag symboliseert de groene regio en de Britse geschiedenis van het dorp.

Beschrijving Edit

Het Schotse kruis is te vinden op deze vlag, dat tevens gebruikt wordt voor het Britse vlag. Groen symboliseert de natuur in de groene regio, zoals het Newport Park. De bloem staat voor de banden met Yorkshire, waar de Engelse kolonisten vandaan kwamen. De bloem van Yorkshire staat sinds kort ook symbool voor Newport, de bloem van Libertas.

Sjabloon:Newport

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki