Wikia

Wikistad

Ysselaerdse Brug

1.879pages on
this wiki
Add New Page
Talk10 Share
Ysselaerdse Brug.jpg

De Ysselaerdse Brug is een autobrug tussen de Libertaanse gemeenten Apud Maro (Esdoornheuvels) en Skeend (Ysselaerden). Het maximaal gewicht bedraagt 10 ton wat wil zeggen dat vrachtwagens met volgeladen oplegger(s) niet toegestaan zijn. De totale lengte van de brug is 7,3 kilometer. Ook spoorlijn 1 loopt over de brug.

GeschiedenisEdit

De Ysselaerdse Brug werd al voorgesteld door de Liberale Partij in de jaren '40 van vorige eeuw. Het idee werd echter nooit gerealiseerd; de kosten ervan waren torenhoog. Naarmate de tijd vorderde ontstonden ideeën zoals een drijvende brug. In 1956 startte dan toch de bouw van een gigantisch project. Men koos voor Apud Maro als beginplaats van de brug en niet het dichterbij gelegen Molenbeek. De gemeente dacht er economische welvaart aan op te doen In 1960 opende de brug en nog geen jaar later werd een spoorlijn onder het wegdek aangebracht. De brug is een dubbele brug als het ware. Spoorlijn 1 verbindt Skeend met Wikistad en zelfs Civitas Libertas. Na de brug van Wikistad werd de Ysselaerdse Brug de tweede eilandenbrug in de archipel. Later volgde ook de Tweede Ysselaerdse Brug die een verbinding met Nyttfronsey creëerde.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki