Wikia


De Ysseltunnel is een tunnel onder de Ysselvaart in de Libertaanse stad Skeend. De tunnel is onderdeel van de N7, de Ring rond Skeend, en ligt nabij het station Skeend en spoorlijn 1 en spoorlijn 3. De tunnel heeft 2x3 rijstroken (inclusief pechstrook) en heeft een beperkte maximumsnelheid van 90 km/h, in tegenstelling tot het overige traject van de N7 waarop 120 km/h de maximale snelheid is. De Ysseltunnel heeft een lengte van 135 meter.

Het Kanaal van Deventer mondt uit in de Ysselvaart dat op zijn beurt uitmondt in de Niedemeyer. Doordat de Ysselvaart en het Kanaal van Deventer reeds sinds 1923 een verbinding vormen, moest in 1972 bij de opening van de N7 een tunnel worden aangelegd waardoor het verkeer op de ringweg niet over, maar onder de waterloop geleid zou worden. De Ysseltunnel werd tegelijkertijd met de Deventertunnel geopend. De Deventertunnel is een tunnel onder het Kanaal van Deventer waardoor de N6 loopt.


Beginnetje.png Dit artikel is een beginnetje. U wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om iets aan dit artikel toe te voegen. Info.png

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki